Ta nettverket i bruk ved hjelp av 3 enkle steg:

Er du skeptisk kan det kanskje hjelpe å lese denne: https://www.zdnet.com/article/manyverse-and-scuttlebutt-a-human-centric-technology-stack-for-social-applications/

Eller kanskje se en video med et foredrag fra en av utviklerne:

Det er er bare å fleske til.  Du har absolutt ingenting å tape ved prøve det ut.  Du gir ikke fra deg noe sensitiv informasjon ved å prøve, og skulle du ikke like det så er det jo bare å slette brukerklienten eller legge den passiv et stykke tid, og så prøve den igjen senere for å se hvordan det hele har utviklet seg.

Steg 1:

Last ned og installer en brukerklient for ditt operativsystem/nettbrett/mobil:

Steg 2:

Start klientprogrammet, og velg deg et pseudonym/kallenavn eller ditt virkelige navn:

Det er ikke så nøye hva du skriver inn. Det kan være ditt ekte navn, eller det kan være et nicknavn/pseudonym.  Ønsker du å være veldig anonym bør du rute din enhet/maskin gjennom Tor onion router og velge deg et pseudonym som selv dine nærmeste kontakter ikke vil forbinde med deg.

Som i den virkelige verden er det fullt mulig at flere mennesker har det samme navn, eller har samme kallenavn.  Derfor er ikke navnet kritisk, du kan endre det senere.  For noen kan det være greit å starte med å dikte seg et pseudonym, og senere endre det til f.eks ens ekte navn når/hvis en føler seg komfortabel med nettverket.  Dine kontakter i nettverket kan også “døpe” deg med nicknavn de forbinder med deg.

Du trenger ikke laste opp et bilde, men det anbefales at du gjør det, da det er mye enklere å se hvem som snakker, og kunne skille deg fra andre med samme navn/nicknavn når man har noe visuelt å forholde seg til.  Noen legger inn foto av seg selv.  Andre velger en avatar.  Det er opp til deg.

Tekstfeltet er som andre tekstfelt i Patchwork.  Du kan bruke markdown formattering.

Lagre når du er ferdig.

Systemet bruker ikke tradisjonell “brukerkonto registrering” med epostadresse, epostvalidering, brukernavn og passord.  Din individuelt tildelte automatisk genererte unike secret key tar seg av å fasilitere og beskytte din “identitet”, og holde deg unik i systemet. NB: Din hemmelige secret key er IKKE det samme som en invitasjonskode til en “pub”.  Du kan bli invitert til å koble til mange puber og må da ha unike invitasjonskode for hver av dem. Din secret key derimot, er ALLTID DEN SAMME, nøkkelen ligger på din computer/enhet, og holder styr på din “identitet” og integritet i nettverket.

Steg 3:

Koble deg til

Sitter du i et lokalt wifi/meshnettverk med en venn eller et familiemedlem som også har installert en Patchwork-klient, så vil det ikke gå mange sekundene før dere i hver sin Patchwork-klient vil se hverandre, og da kan klikke “Følg”.  Du vil da få “gossip” tilsendt fra din venn, dvs din Patchwork klient begynner å synkronisere med din venns Patchwork-klient, dere vil laste ned hverandres aktivitet i nettverket, og dere kan begynne å kommunisere med hverandre.  Denne metoden vil dog for det meste kun fungere innenfor et fysisk lokalt nettverk og/eller geografisk begrenset område (rekkevidden av ditt elektroniske og menneskelige lokale nettverk)

Ut i den store verden

Enten du sitter sammen med en annen Patchwork-bruker eller ikke, så vil du antakelig ønske å komme deg kjapt i gang med å finne noen nettverk og brukere “ute i den store verden”.  Da bør du koble deg til en pub.

Det første du må gjøre er å skaffe deg en invitasjonskode til en pub. Invitasjonskode til “vår del” av nettverket finner du her.

Kopier hele kodestrengen for den/de puber du ønsker å koble deg til, gjerne begge.  Så går du til Patchwork-klienten din, og klikker på “+ Join Pub” knappen i Patchwork.

Lim inn invitasjonskoden i popup-boksen som da åpner seg.  Når det er gjordt lagrer du.  Patchwork klienten din vil da øyeblikkelig begynne å synkronisere mot puben tilhørende “vår del” av nettverket.  Første gang kan denne prosessen ta et minutt eller to, kanskje hurtigere.  De påfølgende ganger du starter Patchwork vil den øyeblikkelig starte med en synkronisering som vil gå mye kjappere.

Du er nå inne i “vår del” av nettverket.  Kikk deg rundt.  Finn noen å følge!  Presenter deg gjerne i kanalen #nye-brukere.

 

Tre dager etter oppstart 5. januar var vi 7 brukere – Det tar sin tid å få folk til å teste ut noe nytt.